Turška kava

Črna kot hudič, vroča kot pekel, sladka kot ljubezen.

Takšna mora biti prava turška kava. Brez mleka, brez smetane, črna. A sodobni trend avtomatizacije ne prizanaša niti tako banalni stvari kot je kuhanje kave. S kapsulo in s pritiskom na gumb so rešene vse naše tegobe!

Kako pripraviti pravo turško kavo?

Priprava:

Skodelica za turško kavo je majhna, znana kot fincan. Ena skodelica naj bo tudi mera za vodo, zato na osebo izmerimo eno merico vode in eno zvrhano čajno žličko kave. Sladkamo. Vse skupaj dobro premešamo, pristavimo na ogenj in počasi zavremo. Pozorni moramo biti, da džezve na začetku ne napolnimo preveč, saj bo med vretjem prehitro prestopila rob.

Ko se kava začne dvigovati, se na vrhu pojavi gosta krema. Kremo odstavimo. Kavo znova pristavimo na ogenj, da ponovno zavre. To ponovimo dvakrat do trikrat. Ogenj ugasnemo in počakamo par minut, da se usedlina poleže, nato kavo do vrha natočimo v skodelice.

Kako pripraviti Turško kavo si lahko ogledate ta posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=yJJuQPPwPxY